lunes, 3 de septiembre de 2007

Starý lidi nikdo neposlouchá


"Starý lidi nikdo neposlouchá"
Pětadevadesátiletá Španělka zaznamenala 340 000 přístupů na svůj blog

Je to pravděpodobně nejstarší blogger(ka) na světě. Španělka María Amelia Lópezová (95) provozuje blog ZDE, který má velkou mezinárodní sledovanost. S blogováním ji seznámil jeden její vnuk teprve před osmi měsíci, dneska jí píší lidé z celého světa, arabsky, rusky, japonsky.

Píše nejen o tom, co ji jako pětadevadesátiletou dámu kde bolí, ale o všem: o politice, o náboženství, o broadbandu a o smrti.

Zejména nemá ráda domovy důchodců, které kritizuje za to, že prý dávají důchodcům sedativa, aby tiše podřimovali před televizí.

"Internet, to je pro mě nový život, ale nevidím, že by domovy důchodců poskytovaly svým klientům přístup k internetu, zdůrazňuje."

Blog byl dárek od vnuka Daniela, který netušil, jakou Pandořinu skřínku otvírá. Daniel pro Maríi Amelii pracuje jako asistent: píše, co mu Lópezová diktuje. "Teď mi píše tolik lidí, že já jim prostě nemám možnost všem odpovědět, i když chci," vysvětlila. "Můj vnuk si stěžuje, že taky někdy musí pracovat, nemůže pro mě pořád psát."

Většina jejích čtenářů pochází ze Španělska či z Latinské Ameriky, avšak tiskové a televizní rozhovory rozšířily její povědomí i mimo španělsky hovořící svět.

9 comentarios:

Anónimo dijo...

ADICADA....

A subila i a baixala
a costiña de Canedo,
a subila y a baixala
perdin a cinta do pelo.

Anda ti falso e refalso,
falso te volvo a decir,
o dia que me vendeste
¿canto te deron por min?

Anónimo dijo...

Lei esta mañana el periódico checo Britske listy y vi un artículo sobre su blog. Me parece genial que Ud. se lance a descubrir las nuevas tecnologías con sus 95 años, cuando hay gente mucho mas joven que busca cualquier excusa para no aprender nada nuevo, para no acostumbrarse y adaptarse a las nuevas opciones que nos da la vida. Espero tambien que algunas abuelas checas lean el articulo y eso les anime a hacer cosas parecidas, porque igual que dice Ud., a ellas tampoco se les hace mucho caso. Los medios de comunicacion se interesan solo por la gente joven con cuerpos perfectos, y les importa un pimiento que son -en general- personas bastante aburridas.Mientras la gente que si tendria algo interesante que contar se queda en la invisibilidad. Asi que muchos animos!

Lucía dijo...

Hola! qué curioso su blog, me ha gustado pasearme por aquí, todo un placer, seguiré pasándome aquí. Un beso desde bien cerquita hasta la bella tierra de Galicia.

Un saludo!

Anónimo dijo...

To jsou věci po dvou deci!Hned si připadám mladší..By mě zajímalo co píše "comnena".

ibritos dijo...

wenas!! bueno me paso a dejar una firma por su blog!
soi ibrian, de buenos aires, lanus, tengo 15 años. Estaba buscando informacion para la escuela en el diario de clarin por internet y encontre la nota sobre su blog, la verdad la felicito! a usted y a su nieto! ;). Muy bueno su blog.
me despido con un cordial saludo,
bye!

Unknown dijo...

http://news.walla.co.il/?w=/4/1191181
ola maria como es tas
my name elad neeman from isrel i read about you blog on this news paper above
good luck with your great life , you are a star
grande
god bless
e

Anónimo dijo...

About this blog in czech press on http://technet.idnes.cz/v-95-letech-dostala-blog-ted-je-celebritou-fdn-/sw_internet.asp?c=A071107_162351_sw_internet_vse

fcelkamaja dijo...

Moje babička je mladší jen o pár dnů, možná jí taky založím blog, zážitky a postřehy starých lidí jsou někdy hodně zajímavé :-)

Asi que muchas felicidades :-)

Anónimo dijo...

I always heard something from my neighbor that he sometimes goes to the internet bar to play the game which will use him some holic gold,he usually can win a lot of holic money,then he let his friends all have some holic online gold,his friends thank him very much for introducing them the cheap holic gold,they usually holic online money together.