sábado, 13 de enero de 2007

Holanda / NederlandLa publicación hace unas horas en uno de los principales diarios online de Holanda (nu.nl) está aumentando las estadísticas de visitas.
13/01/2007 - 10.098 visitas/día
14/01/2007 - 12.871 visitas/día
http://www.nu.nl/news/944049/50/Spaanse_oma_%2895%29_immens_populair_met_weblog.html
http://www.waarmaarraar.nl/pages/re/8997/Bloggen_voor_alle_leeftijden.html

Spaanse oma (95) immens populair met weblog lees voor

Uitgegeven: 13 januari 2007 14:43

MADRID - Bloggen is voor jong en oud. Dat bewijst een Spaanse vrouw van 95 jaar die inmiddels een grote schare fans heeft opgebouwd met haar weblog. De oma kreeg voor haar 95e verjaardag een blog waar ze nu bijna dagelijks berichten publiceert. Dat melden diverse Spaanse media.

Het weblog van Maria Amelía is bijzonder populair. In minder dan een maand heeft de pagina al meer dan 51.000 pageviews gegenereerd. Volgens de Spaanse media is de vrouw de oudste internetter van het land.

De vrouw geeft op haar weblog haar mening over onder meer politiek en de jeugd van tegenwoordig, maar ook vertelt ze persoonlijke verhalen. Ze dicteert de verhaaltjes en haar neefje schrijft het op.

In een interview vertelt Maria Amelía dat ze een jaar geleden het internet ontdekte. "Ik vind het geweldig wat je er allemaal kunt vinden. Je leest het nieuws en over de levens van mensen. Het is de beste uitvinding die ik in mijn leven heb gezien", aldus de Spaanse oma.

Traducción castellano (gracias anónimo)

Abuela española (95) inmensamente popular con su blog.

Bloggen es cosa de jóvenes y mayores. La prueba es una señora española de 95 años que ya tiene un gran número de fans en su blog. La abuela recibió el blog de regalo por su 95 cumpleaños y publica casi a diario sus noticias. Así informan varios medios de comunicación en España.

El blog de María Amelia es muy popular. En menos de un mes la página web tuvo más de 51.000 visitas. Según los medios españoles es ella la usuaria de Internet de más edad del país.

En su página la señora opina de política, sobre la juventud etc. Pero también cuenta cuentos y cosas personales. Ella dicta y un nieto escribe.

En una entrevista María Amelia cuenta que descubrió Internet hace un año. “Me parece fantástico lo que uno puede encontrar en Internet. Puedes leer las noticias y sobre las vidas de otras personas. Es el mejor invento que he visto en mi vida”, cuenta la abuela española.

------------------------------------

María Amelia contesta:

Me sorprendió mucho este éxito que tuvo mi blog en Holanda. Me parecen gente muy simpática y muy buenas personas. Porque yo traté muchas holandesas en Benidorm y he vivido con ellas mucho tiempo. 9 años que iba yo a Benidorm a pasar el invierno, muchas de mis amigas eran holandesas. Simpatiquísimas, buenísimas y muy alegres.

Y nos obsequiaban en sus apartamentos con unas meriendas espléndidas. Y ellas vestían de unos colores claros (rosa, azul,...), y yo más oscuros. Y no les gustaba. Y entonces para complacerlas me compré unos trajes blancos y de colores. Y al verme me aplaudieron. Me dijeron: "Galicia ahora está más guapa". Y era cierto.

A algunas le enseñe a ganchillar en la playa. Se sentaban a mi lado con la aguja y el hilo, y yo les enseñaba a ganchillar. Y después ellas siempre me obsequiaban con unas galletas riquísimas, unas cajas de galletas que tenían un sabor exquisito.

Ellas me explicaron que eran como dos bandos, que en un lado se hablaba el francés y en otro otro idioma. Hablaban dos idiomas en el país.

También conocí a otra holandesa en Las Palmas de Gran Canaria. Yo paraba en una residencia de sólo habitaciones, después comíamos de restaurante. Y muchas veces, ella salía conmigo. No era guapa, pero tenía un tipazo... y vestía muy bien, con mucha elegancia. No me acuerdo como se llamaba.

Os doy la gracias por la atención que tuvisteis conmigo, una mujer de edad sin ninguna aspiración de deslumbrar. Porque soy una mujer que no tiene una cultura muy elevada, ni que habla de tantas cosas como las que tenía que hablar. Soy sencilla.

Traducción nederland (Thanks Muchas Gracias André & VERTALING TRADUCCION)

Maria Amelia zegt:

Ik was zeer verrast met dit succes dat mijn blog had in Nederland. Het lijken mij zeer aardige en goede mensen. Want ik ben met vele Nederlanders in Benidorm omgegaan en ik heb veel tijd met hen doorgebracht. Negen jaar lang ging ik naar Benidorm om de winter door te brengen, velen van mijn vriendinnen waren Nederlanders. Zeer aardig, zeer goed en zeer vrolijk.

En ze onthaalden ons in hun appartementjes met fantastische middagmaaltijden. En zij kleedden zich met felle kleuren (roze, blauw,…) en ik met donkerdere. En dat beviel hen niet. En om hen te plezieren kocht ik dus witte en gekleurde jurken. En toen zij mij zagen, juichten ze mij toe. Ze zeiden mij: "Galicië is nu veel mooier". En dat was zeker zo.

Sommigen heb ik leren haken op het strand. Ze gingen bij mij zitten met naald en draad, en ik leerde hen haken. En daarna verleidden ze mij altijd met overheerlijke koekjes, enkele dozen koekjes die een voortreffelijke smaak hadden.

Zij legden me uit dat zij als twee zijden waren, dat aan de ene kant ze Frans spraken en aan de andere kant een andere taal. Ze spraken twee talen in het land.


Ook heb ik een andere Nederlandse leren kennen op Las Palmas, Gran Canaria. Ik verbleef in een één-kamer residentie, later aten wij in restaurants. En vele malen ging zij met mij uit. Ze was niet knap, maar had een bepaald figuur… en zij ging goed gekleed, met veel elegantie. Ik weet niet meer hoe ze heette.

Ik dank jullie hartelijk voor de aandacht die jullie hadden voor mij, een vrouw van mijn leeftijd zonder enig streven te imponeren, want ik ben geen hoogopgeleide vrouw, en ook niet die over vele dingen spreekt zoals ik zou moeten. Ik ben eenvoudig.


Interview Planet.nl http://www.planet.nl/planet/show/id=67777/contentid=805008/sc=f7cdce

Oma blogt zichzelf beroemd
Gepubliceerd op dinsdag 23 januari 2007
Wie zegt dat bejaarden en internet niet samengaan? De 95-jarige Spaanse María Amelia Lopez bewijst het tegendeel: sinds een maand houdt zij dagelijks een weblog bij. In Spanje is ze inmiddels uitgegroeid tot beroemdheid.

"Amigos de Internet, hoy cumplo 95 años". "Internetvrienden, vandaag word ik 95", begint María Amelia Lopez haar blog. "Ik hoop veel te kunnen schrijven en vertellen over de belevenissen van een mevrouw van mijn leeftijd. " Op haar verjaardag op 23 december 2006 kreeg ze het weblog van van haar kleinzoon cadeau. Precies een maand later wil ze geen dag meer zonder internet.

Op haar verzoek spreek ik María Amelia niet telefonisch maar via skype. Msn met stem had ook gemogen. Op het via email afgesproken tijdstip beantwoordt haar kleinzoon mijn uitgaande oproep. "Ik ga mijn oma halen. " Er klinkt gestommel. "Is ze er al?" hoor ik haar vragen. Zodra ze begrijpt dat we contact hebben, vraagt ze me een foto te mailen "zodat ze een gezicht heeft bij de stem die ze hoort".

'Ik wil ook zo'n apparaat'
María Amelia Lopez leerde internet kennen via haar kleinkind. Tot een maand geleden had ze zelfs nog nooit achter een computer gezeten, maar ze is het levende bewijs dat niemand te oud is om te leren. Haar kleinzoon vatte het idee op voor een blog als verjaardagscadeau toen hij vorig jaar enthousiaste vragen van zijn oma op zich afgevuurd kreeg, op het moment dat deze begreep dat internet een bodemloze put van informatie was. "Ik wilde ook wel zo´n apparaat." Een weblog leek haar kleinzoon verstandiger om mee te beginnen.

De bloggende oma ziet slecht en kan nog niet goed met het toetsenbord overweg: één van haar doelen voor 2007. Terwijl zij stukje bij beetje bijleert over de wondere wereld die internet heet, vond haar kleinzoon een oplossing: María Amelia praat nu tegen de computer, die haar stem opneemt. Haar kleinzoon zorgt er vervolgens dagelijks voor dat haar teksten online verschijnen.

Beroemd tot over de landsgrenzen
Een maand na de lancering heeft blog al bijna honderdduizend bezoekers weten te trekken: de teller staat op ruim 93.000. De gratis krant 20Minutos nomineerde haar blog als één van de twintig beste persoonlijke weblogs. En haar faam reikt inmiddels tot ver over de landsgrenzen. Nederland, België, Zweden, Argentinië, Peru en Chili: overal haalt María Amelia de kranten, radio en in sommige gevallen zelfs de televisie.

Tegen een Chileens krant verklaarde ze: "Ik ben geen interessante vrouw, maar blijkbaar heb ik toch iets leuks gedaan." Verschillende Spaanse televisiezenders zochten de oma op in haar woonplaats en maakten reportages. En ze is er maar wat trots op dat ze op haar leeftijd de media heeft gehaald: alle publicaties, radio-interviews en reportages worden zorgvuldig op haar blog bijgehouden.

'Het leven is minder saai'
Dagelijks krijgt María Amelia Lopez honderden reacties binnen. Op haar blog en via de email. "Ik voel me plotseling een geliefd mens. Het leven is veel minder saai dan voordat ik internet had. Dit houdt me bij de tijd, het houdt me alert. Het is als een verjongingskuur. Elke dag leer ik nieuwe dingen bij, mijn leven heeft een stuk meer invulling gekregen."

"Als ik zin heb om te kletsen ga ik online en ontmoet ik steeds weer mensen om mee te praten. Als ik informatie nodig heb, is die ook zo gevonden. Vandaag nog heb ik met behulp van internet een maaltijd klaargemaakt. En dat terwijl ik eigenlijk al jaren niet meer kook!"

Eigenlijk vindt de blogger dat alle oma´s er aan zouden moeten. "Als klein meisje had ik dit niet geloofd. Nu roep ik tegen mijn vriendinnen dat ze het ook moeten proberen. Maar dan roepen ze heel hard dat ik te modern voor ze ben geworden!"

Internet beschouwt María Amelia Lopez nu als haar beste vriend en levensgezel. Natuurlijk heeft ze ook wel gehoord dat op het web ook veel slechte dingen te vinden zijn. "Maar ik ben ze nog niet tegengekomen."

Annebeth Vis

Más Referencias

http://www.marketingfacts.nl/berichten/20070112_spaanse_oma_95_start_weblog/
http://www.louiswebstek.nl/?p=47
http://annevo.nl/2007/01/14/bloggen-is-voor-iedereen/
http://www.worldofpeet.nl/?p=81
http://www.hereugoweird.nl/?p=349
http://www.datenu.nl/main.php?page=news&id=7328
http://willy4it.web-log.nl/willy4it/2007/01/spaanse_oma_95_.html
http://www.prownet.nl/nieuws/3169/Spaanse_oma_-895-9_immens_populair_met_weblog.html
http://www.rapide.nl/nieuws/display.php?id=656
http://weblog.adhed.nl/?p=50
http://bouwjaar54.web-log.nl/bouwjaar54/2007/01/afscheidsbrieve.html
http://wonm.web-log.nl/wonm
http://likeme.nl/forum/topic/135/
http://lilianmarijnissen.sp.nl/weblog/2007/01/15/hippe-oma/
http://lapje.web-log.nl/gloria/2007/01/voorjaar.html
http://www.fjear.nl/?p=157
http://www.opa-buiswater.nl/pivot/entry.php?id=892
http://mgl.digi-dition.nl/daily/2007/1/16/MGL/VR/1/articles/artikel_DDL_1DA_20070116_63_619.php
http://www.waarmaarraar.nl/pages/re/8997/Bloggen_voor_alle_leeftijden.html
http://frieskippies.web-log.nl/kippetje/2007/01/hier_moet_je_ge.html

237 comentarios:

1 – 200 de 237   Más reciente›   El más reciente»
Jose Ignacio Hita Barraza dijo...

Que reviente!!!!

Anónimo dijo...

Hello,

I have read on the news on http://nu.nl about your blog.
Way to go!
Keep on writing!

Best wishes,

Jalos

Anónimo dijo...

go girl!

Anónimo dijo...

Super Granny !!!

Anónimo dijo...

Desde Holanda un abrazo ben forte de unha filla de emigrantes galegos e sigue con teu blog!

Wendy dijo...

Hey there, too bad I can't read spanish, because otherwise I'd be reading your log as well.

Keep up the writing and have fun!!

Anónimo dijo...

hello super granny,

when i was reading this on www.nu.nl
i was very surprised.
so i want to wish you a lot of writing on your blog.

greetings from holland / amsterdam.

Anónimo dijo...

Keep up the good work!

Greeting from Holland

navaroka dijo...

Enhorabuena con las buenas noticias en Holanda!

Unknown dijo...

Ten coidado que si se chegan a enterar os chinos desde blog...haber como fas..entre que son moitos e escriben doutro xeito vai ser un lio ,porque van encher este blog ..asi que dille a o neto que poña un filtro antichino e ti prepara un tocinillo que os fas moi ben e os comes millor.Un bico

pati dijo...

Por aquí también: http://www.marketingfacts.nl/berichten/20070112_spaanse_oma_95_start_weblog/

Anónimo dijo...

Holland is greating you again, go on!

Anónimo dijo...

Hello there,


I think you've got also some dutch fans now, although I think we have to learn some spanish first.

Keep up your great work!! And may you write many more to read..

Greetz from the north of The Netherlands

Anónimo dijo...

Gefeliciteerd!!!

Anónimo dijo...

Come on old nanna! Good job.

bye bye

rolien dijo...

much respect from holanda!

Anónimo dijo...

He there,

That is really great! I hope you keep on writing your blog at your age. Keep up the good work...

Greetz Frank

Anónimo dijo...

Sr. Amelia,

Hoy me enteré de su Blog y debo comentar que he encontrado muchas cosas interesantes en él.

Siempre es muy bueno leer los comentarios y opiniones de una persona con experiencia en la vida y como lo dijo en la nota de TV1 (España Directo) la experiencia vale mucho.

Me alegra mucho que a su edad se mantenga muy jovial y con ganas de expresar sus ideas al mundo por medio de Internet. Realmente su nieto le hizo un excelente regalo.

¡Saludos desde Perú!

Jonathan.

Anónimo dijo...

greetings from Hoogeveen a place in Holland :-).
I have a blog too but am much younger ;-) .

My blog is :
http://honnepon.web-log.nl/

My grandma (77 years old) didn't kwow what internet is ;-), i like you do!!

nikozije dijo...

All the best!!!
niXon
Canada

Anónimo dijo...

Spanisch granny (95 years old) gains huge popularity with her weblog. Read it (can be deleted)

Written on Januari 13th 2007 2:43pm

Blogging is for all ages. That's proved by an old lady (95 years) who's currently gaint a great number of fans with her weblog. The granny received her blog as a present for her 95th anniversary, where she posts daily. This has been reported by several spanish media.
Spaanse oma (95) immens populair met weblog lees voor.

The weblog of Maria Amelía is very popular. In less than a month, the weblog generated even more than 51.000 pageviews. According the spanish media, this granny is the oldest person active on the internet in the country.

--------------------------------
Uitgegeven: 13 januari 2007 14:43

MADRID - Bloggen is voor jong en oud. Dat bewijst een Spaanse vrouw van 95 jaar die inmiddels een grote schare fans heeft opgebouwd met haar weblog. De oma kreeg voor haar 95e verjaardag een blog waar ze nu bijna dagelijks berichten publiceert. Dat melden diverse Spaanse media.

Het weblog van Maria Amelía is bijzonder populair. In minder dan een maand heeft de pagina al meer dan 51.000 pageviews gegenereerd. Volgens de Spaanse media is de vrouw de oudste internetter van het land.

Anónimo dijo...

Hi supaa granny,

I read it on Nu.nl...I think you're very special. Keep going with this and i wish you very much luck..

Greets from Delft, Hollanda

henk uut drachten dijo...

he chick ,great move ! keep on tha move! old at age ,but young at heart.
man , i wish, i had a grandma like this !!!!

cu , Henk uut Drachten, Ollanda

Anónimo dijo...

You're the best... My grandfather is almost 101, but he doesn't want a blog :-)

X


Wim

Anónimo dijo...

Las felicitaciones para los países bajos!

Saludos,

Maurice.

- dijo...

Oh, I wish you would write in English, too bad that my Spanish isn't good. I think you'll receive a lot of page hits, Nu.nl is a huge site in the netherlands. Good luck with your blog :-)

Anónimo dijo...

I don't speak or read spanish but want to compliment you with you're log

Anónimo dijo...

Maybe you can write some posts in English or your grandson can translate some posts into english?

Keep up the blogging!

Greetz from Alkmaar, The Netherlands/Holanda

Anónimo dijo...

Hi there, I'm from Holland and I think it's really nice that someone of your age is doing this! I hope you are able to continue blogging for years :)

Anónimo dijo...

Yo Looo Granny , i hope you have alot off blogfun , see ya greetzzz and all the best for 2007.

Anónimo dijo...

Ga zo door

Adios

Anónimo dijo...

Espero marcas traducidas de este texto cualquier sentido a usted. Realmente no hablo español, pero el babelfish me está ayudando un pedacito. Un qué blog agradable usted tiene aquí, esperanza de leer más en el futuro. Saludos del holanda


For the fellow Dutchies: babelfish translated Spanish in English (and the other way around) pretty good, so for those who want to keep reading the blog, it's possible.

Anónimo dijo...

POR LA PAZ Y CONTRA EL TERRORISMO Y LA DERECHONA QUE DEJE DE JODER..YA ESTA BIEN...PATRIOTEROS DEL CARALLO, CUIÑAS QUE NO SOIS MAS QUE CUIÑAS, PURA BASURA .

Anónimo dijo...

Congratulations with your appearance in nu.nl. You should be proud (and a big pat on the shoulder to your grandson/helper). Keep up the good work!

Unknown dijo...

Nice Job Granny, sorry cant write Spanish, keep going strond

Anónimo dijo...

Felicidades futura bis-abuela por su genial webloq! soy holandesa pero he vivido 13 anos en espana por motivos laborales y aun me encanta todo lo que tenga que ver con Espana.
Por las noticias holandesas me entere por su webloq y desde ahora en adelante estare pendiente!

Saludos de una cyber-amiga

Anónimo dijo...

Felicidades!

Anónimo dijo...

dear granny!

I read about your blog on the Dutch site nu.nl. How great you like to blog! Keep on!

Greetings from Hollanda!

Anónimo dijo...

Dear Mrs. María Amelia,

Just like you, I like blogging. I can imagine that the internet is the best invention ever and it's great to read that you take so much joy in writing every day.
I wish you all the best from Holland and I'd still like to congratulate you with your birthday.

Best regards,

Alex
The Netherlands

Anónimo dijo...

Big Kiss!

Anónimo dijo...

nou opoe veel plezier met je weblog he, ik las het bericht op nu.nlwell grandma much luck with your blog, i`ve read the message on nu.nl

Anónimo dijo...

It is great to see that a woman of your age also can enjoy the Internet!

Greetings from Holland...

Unknown dijo...

Too bad I can't understand Spanisch.
I think it is very cool you have a blog. I e-mail with my grandfather and we also chat on msn, but he hasn't got a blog.

Good luck and lots of fun!
Greetings from Holandes.

Anónimo dijo...

Like more Dutch people on your blog, I read about you and your age on some Dutch popular news websites. I'm Dutch but I live in Hungary. It must be great for you to read all those (foreign) comments and to discover the huge and lovely word wide web. Congratulations with your birthday, your blog and your good work! Keep it up.

Best wishes from Budapest, Hungary... Marc

Anónimo dijo...

Hello Granny.

Regards from Greyhead

Anónimo dijo...

buenos tardes,

that's all I can say in spanish, and probably didn't write it good.

I've read on www.nu.nl that you are the oldest blogger in spain. Unfortunatly I can't read spanish, otherwise you had a new fan. But I wish you a lot of fun on the internet.

best wishes,

Maartje from Voorburg, Holland

Anónimo dijo...

Hi,

Nice blog. Greetings from Nijmegen, Holland.

Anónimo dijo...

Go on! Very nice.

yup dijo...

way to go

Anónimo dijo...

Greetings from Holland!
Fantastic that you discovered the world of 'internet'! It is great, it keeps you young!
Big hug for this lady!

Anónimo dijo...

Hello,

i also did read about you on nu.nl
i wish you lots of fun, and go on with your writing

greetings from holland/buitenpost

Anónimo dijo...

Very Very cool you are doing this, you earn all the respect from the dutch (hollanda) people, keep up the GREAT work, also for your grandson, great idea, respect...

Greeting from Zaandam (Hollanda)

Frank

Anónimo dijo...

Hello Maria

And more greetings from Holland! Wish you all the best!

greetings from Meppel , The netherlands

Anónimo dijo...

Go grandma!! Greetings from Theo from Holland!

Anónimo dijo...

ola que tal?
i am sorry that are the only spanish words i know.I read the story on nu.nl and because i work with people your age....i was very suprised... i think my people dont know how to turn on the computer...so..i wanted you to know i am very proud of your log... go on granny..on to the 100 years!! have fun on the internet!
greetings from caatje from eindhoven..the netherlands..

Anónimo dijo...

Congratluations with your blog and your birthday!
Regards from Holland.

Anónimo dijo...

Well done Super Gran! Keep up the good work, greetings from Holland!

Unknown dijo...

Hehe, I love this blog :).

Keep up the good work! It's not easy reading it, cause translating it isn't very good for the reability, but it works.

Love you!

Sharodie dijo...

you showed the world that no one is too old to learn something.
I love reading your blog.

greetings from canada

..·: Anita :·.. dijo...

Felicitaciones por tu blog. Me encantó. Ya he puesto un enlace hacia aquí desde mi blog. Besos desde Montevideo, Uruguay.-

Anónimo dijo...

Estimada Sra.
Ud. ha encontrado holandeses simpaticos en Benidorm. Está bueno que la mayoría de los holandeses no pueden leerlo, porque no deben hacerse demasiado presumidos....

Mucho éxito con su blog.
Saludos
Jan (holandés, vivo en España)

Valerie dijo...

Hola señora,

He visto la noticia en Holanda...que bien eh! Desde hoy voy a leer su blog cada dia!

Un abrazo,

Valerie

Irene Hemelaar dijo...

Congratulations on your succesfull blog. Wish I could read Spanish :-)

Yours sincerely

Irene

Anónimo dijo...

Doña Maria Amelia,

Leí sobre usted en nu.nl.
Felicitaciones por tu blog. Me encantó. Es un placer verle en Internet. Espero que usted pueda hacerlo para venir a nuestra isla.
Saludos desde Curaçao (Curazao), Antillas Holandesas en el Caribe.
Franca

http://www.curacao-tourism.com

Anónimo dijo...

VERTALING TRADUCCION
María Amelia dice:
Maria Amelia zegt:

Me sorprendió mucho este éxito que tuvo mi blog en Holanda. Me parecen gente muy simpática y muy buenas personas. Porque yo traté muchas holandesas en Benidorm y he vivido con ellas mucho tiempo. 9 años que iba yo a Benidorm a pasar el invierno, muchas de mis amigas eran holandesas. Simpatiquísimas, buenísimas y muy alegres.
Ik was zeer verrast te vernemen dat mijn blog zo´n succes heeft in Nederland. Het lijken me aardige en goede personen. Ik heb veel contact gehad met Nederlandse vrouwen in Benidorm en heb veel tijd met ze doorgebracht. Ik ben 9 jaar lang naar Benidorm gegaan om de winter door te brengen, veel van mijn vriendinnen waren Nederlands. Heel aardig, goed van karakter en heel vrolijk.

Y nos obsequiaban en sus apartamentos con unas meriendas espléndidas. Y ellas vestían de unos colores claros (rosa, azul,...) y yo más oscuros. Y no les gustaba. Y entonces para complacerlas me compré unos trajes blancos y de colores. Y al verme me aplaudieron. Me dijeron: "Galicia ahora está más guapa". Y era cierto.
In hun appartementen zetten ze ons heerlijke late lunches voor. En ze droegen kleding van lichte kleuren (rose, blauw,..) en ik droeg donkerder kleuren. En dat vonden ze maar niks. En om ze een plezier te doen, kocht ik witte en gekleurde kleding. En toen ze me zagen begonnen ze te klappen. Ze zeiden: Galicie is un knapper. En dat was ook zo.

A algunas le enseñe a ganchillar en la playa. Se sentaban a mi lado con la aguja y el hilo, y yo les enseñaba a ganchillar. Y después ellas siempre me obsequiaban con unas galletas riquísimas, unas cajas de galletas que tenían un sabor exquisito.
Sommige vriendinnen leerde ik haken op het strand. Ze zaten naast me met naald en draad, en ik leerde ze haken. En daarna gaven ze me altijd heerlijke koekjes, blikken met koekjes die verrukkelijk smaakten.

Ellas me explicaron que eran como dos bandos, que en un lado se hablaba el francés y en otro otro idioma. Hablaban dos idiomas en el país.
Ze legden me uit dat ze twee groepen vormden, dat in de ene helft van het land Frans en in het andere land een andere taal werd gesproken. Ze spraken twee talen in het land.

También conocí a otra holandesa en Las Palmas de Gran Canaria. Yo paraba en una residencia de sólo habitaciones, después comíamos de restaurante. Y muchas veces, ella salía conmigo. no era guapa, pero tenía un tipazo... y vestía muy bien, con mucha elegancia. No me acuerdo como se llamaba.
Ik leerde een andere Nederlandse kennen op Las Palmas de Gran Canaria. Ik verbleef in een residentie waar alleen kamers werden verhuurd, daarna aten we in een restaurant. En zij ging vaak uit met me. Ze was niet knap, maar had een heel goed figuur… en ze wist zich goed te kleden, heel elegant. Ik weet niet meer hoe ze heette.

Os doy la gracias por la atención que tuvisteis conmigo, una mujer de edad sin ninguna aspiración de deslumbrar .Porque soy una mujer que no tiene una cultura muy elevada, ni que habla de tantas cosas como las que tenía que hablar. Soy sencilla.
Ik wil jullie bedanken voor de aandacht die jullie me geven, een oudere vrouw zonder pretenties om te imponeren. Ik ben een vrouw die niet veel heeft gestudeerd, en niet praat over alle dingen waarover ze zou moeten praten. Ik ben heel gewoon.

NOTA - Si alguien puede traducir este comentario al holandés...
PS: Als iemand dit zou kunnen vertalen naar het Nederlands…

mariaamelia dijo...

Muchas Gracias

Anónimo dijo...

Hi

Even though I don't know you: you're a lovely old lady. I was surprised to read about you on Nu.nl. Great you have family around you that will help you with things in life: compliments for your relative.
Kind regards from Amstelveen-the Netherlands.

Ronnieism dijo...

Really great that you are so connected to thigns of these time. I have a lot of respect for you, I hope to be just as openminded as you if I ll ever get rhe same age.

Bezinhos
Ronnie

Anónimo dijo...

Just read the news on nu.nl, keep on logging!

Reguards from Holland!

Anónimo dijo...

Greetings from Holland!

Anónimo dijo...

A noticia na prensa holandesa di así. Ahí vai a traducción: Abuela española (95) inmensamente popular con su blog.

Bloggen es cosa de jóvenes y mayores. La prueba es una señora española de 95 años que ya tiene un gran número de fans en su blog. La abuela recibió el blog de regalo por su 95 cumpleaños y publica casi a diario sus noticias. Así informan varios medios de comunicación en España.

El blog de María Amelia es muy popular. En menos de un mes la página web tuvo más de 51.000 visitas. Según los medios españoles es ella la usuaria de Internet de más edad del país.

En su página la señora opina de política, sobre la juventud etc. Pero también cuenta cuentos y cosas personales. Ella dicta y un nieto escribe.

En una entrevista María Amelia cuenta que descubrió Internet hace un año. “Me parece fantástico lo que uno puede encontrar en Internet. Puedes leer las noticias y sobre las vidas de otras personas. Es el mejor invento que he visto en mi vida”, cuenta la abuela española.

Anónimo dijo...

felicitaciones, nunca a viejo para descubrir nuevas cosas

Anónimo dijo...

beautiful!

Unknown dijo...

Hi,

actually we don't speak two languages in Holland, I think you're confusing us with belgium where they speak dutch and french.

best regards,
JW

Anónimo dijo...

check now http://www.waakvlamfm.nl

Anónimo dijo...

Usted tiene un BLOG muy bueno y divertido.

Por favor escriba más!

Un fuerte beso desde Sitges (Barcelona)

Anónimo dijo...

So great that an older person is using internet, to tell her life and talk with other people. My mother died 2 years ago, age 75, learning to use internet.
My compliments for you and your family to do these kind of things, go on and have fun

Henry from Assen Netherlands

Anónimo dijo...

Buenas noches, señora Maria Amelía!

Soy holandés.

Mucha suerte et que lo pase bien.
Que te vaya bien.

Hasta luego,
Ray Zandvoort

Anónimo dijo...

Goed bezig ouwe!!

Anónimo dijo...

Mis mas sinceras felicitaciones por la fuerza y continuidad de su blog. Añadiendo un poco al comentarios de "J.W". Yo vivo en holanda hace 5 1/2 años. Hasta donde se holanda solo habla holandes. Belgica si habla Frances y holandes, quizas se ha confundido?

Bloguero dijo...

Estimada Amelia:

Te felicito por el éxito de tu blog, está cargado de lindas historias....llenas de amor, emoción, aventura y ternura :)

Recibe un afectuoso abrazo desde Lima Perú.

JoseCarlo

Anónimo dijo...

Muchas felicidades y un caluroso abrazo desde Cáceres. Es usted un ejemplo a seguir, además de una señora muy simpática y encantadora.
Biquiños.

T. Bos dijo...

Nice weblog, 95 years old blogger! I read about your blog on nu.nl. Respect!

Anónimo dijo...

All the best from Wuxi, China. Spread ing your blog to all parts of the world!

Baci,

M.

Anónimo dijo...

Ola Oma

Moi Bien

greets from Olanda

Anónimo dijo...

Respect for the 'old people' is coming back because of people like you. Very well done!!!
(and all of that because of a miser :)
Kind regards,
landheha

Deniz dijo...

Greetings from Holland. Keep up the good work. Always better to adjust than to resist, and you are a living example of that. Best wishes, Deniz.

Anónimo dijo...

Buenas Dias Abuela,

Su blog es muy fantastico! Los 'Holandeses' en Benidorm que dicen que en Holanda la gente hable frances y holandes, no son Holandeses, son Belgicas. En Holanda, la gente solamente hablan Holandes...En Belgica el parte Norte hable Holandes, en el sur la gente hable Frances! Never too old to learn something new ;-)
Keep up the good work Granny!
Saludos de Holanda!

Anónimo dijo...

Pittyfull that I can't read spanish.
I'm really stoneshed.

Keep on writing girll !

Anónimo dijo...

Hola Maria Amelia, yo la escuché ayer en la radio de www.muchobalonmano.es . A pesar de haber salido en tantos medios, yo aun no la conocía jeje. Siga así, con tanto ánimo y tanta fuerza.

Un abrazo

Anónimo dijo...

Hmm, i think u've met belgium people, because they are bilingual.

but keep up the good work!

greetings from belgium!

Unknown dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
Unknown dijo...

You are a Super Granny !!
Keep on writing en greetings from Holland / Almere !!

Unknown dijo...

You are a Super Granny !!
Keep on writing en greetings from Holland / Almere !!!

Unknown dijo...

You are a Super Granny !!
Keep on writing en greetings from Holland / Almere !!!

Unknown dijo...

You are a Super Granny !!
Keep on writing en greetings from Holland / Almere !!!

Anónimo dijo...

go girl, go.....

Anónimo dijo...

I don't speak spanish very well, but muchos besos de Hollanda!

You rock supergranny!

Anónimo dijo...

Que impresionante señora las cosas que usted hace con el internet.
Un abrazo muy cariñoso desde Amsterdam, Lennard x x

Anónimo dijo...

Ga zo door! Keep it Going!!!


Greets from Dordrecht, Netherlands!

Linda

ella dijo...

¡ Que éxito! Enhorabuena...
Biquiños

Marilín dijo...

También me he enterado por nu.nl
Qué bonito es ver que en internet también cabe la sabiduría de la gente mayor!
Adelante!

Anónimo dijo...

I alsow read this on nu.nl!
This is great, I hope you can do this for a very long time!!!
greetings
Elke (the Netherlands)

Theunis Sjoerd dijo...

Greetings from the Netherlands! You are famous ;)

Unknown dijo...

Voy a leer su Blog para aprender Espanol! Muchas Gracias de Holanda

ary dijo...

Too bad I cant read Spanish. But congragulations with your blog and the fact that you're such an active and modern older lady.

Anónimo dijo...

Very nice blog madame!
Greetings from the Netherlands

Anónimo dijo...

Greets from Holland !

Anónimo dijo...

Grandma you are the best
i found your blog on http://www.hncf.nl

keep going the good work
but promise don't stay athome always and also enjoy the sun.

Big Kis from me

Frank

Anónimo dijo...

Greeting from Holland!

Christine

Anónimo dijo...

Hello Grandma,

Your blog has now spread to the Middle East. Keep on talking, it brings people closer together.
Greetings from Dubai. Hans.

Anónimo dijo...

Fantastic keep up the good work see my family om the www

Anónimo dijo...

Hi there, good to hear that the best invention is the internet

Anónimo dijo...

Heej oma, mijn opa wil met je trouwen :))

Carmen dijo...

Le felicito, su blog es una inspiracion

Saludos y bikos desde Holanda

Super abu!

Anónimo dijo...

Nou van harte nog vele jaren..

Greatings from holland.

Hans dijo...

Great job Grandma! Keep up the good work.

Kind regards,
Hans Postelmans, The Netherlands.

Anónimo dijo...

Holland isn't Belgium!

Irantzu dijo...

Genial esta entrada, con traducción para los de un lado (hispanoparlantes) y después para los del otro (holandeses)...
Viva la aldea global!
Viva ud sra Amelia! :-)

Anónimo dijo...

Good job.

Had to do some searching to find the "leave your comment" button, but I did found it!

Anónimo dijo...

Super granny! Keep up the good work!

Greets from Diego,
Leeuwarden, the Netherlands.

Anónimo dijo...

Amazing, I wish I had such a super granny ;) Unfortunately I don't read spanish... I wish you all the best! Keep on blogging!

Anónimo dijo...

You did it! You've reached the dutch news pages, wich has 1400000 pagviews each day... Keep up the good work!

Anónimo dijo...

Ola.
A Greeting from The Netherlands; keep it up!

Rianne

Anónimo dijo...

Señora, es Vd. un encanto, por negarse a envejecer por dentro. No le quepa duda de que es Vd. un ejemplo para mucha gente y de que con ello contribuye a enriquecer nuestra sociedad.
Un abrazo desde Valencia.

Anónimo dijo...

Hi!

Happy writing (and for everyone else: happy reading!)

By the way: I am from Holland, but we don't speak French (that's Belgium haha). We do speak ALOT of languages, some even fluently ..dutch, english, german etc. I myself am going to learn Spanish, so maybe one day I can read your whole blog (including the non-translated parts!).

greets!
Joeri
Holanda

Anónimo dijo...

wonderful you found the internet.

You are confused with belgium en the Netherlands. In belgium they speak france and dutch. In hollanda we speak only dutch.

Anónimo dijo...

Muito boa!!

Anónimo dijo...

Internet connects everybody. Keep up the good work!

Anónimo dijo...

Vet!!!

Anónimo dijo...

Ola senora greetz from Fryslân( the netherlands) we don,t speak french by the way, that Belgie.. by by

Anónimo dijo...

Hello

I also have read the news about your blog. 1st of, very very nice for you to have found a way to communicate on such large scale. Not many people of your age share the same ability. The people you met who talked French and Dutch are from Belgium. In the Netherlands we only speak dutch. I wish you health and happynes for many years to come.

Yours,

Hans

Anónimo dijo...

Two tumbs up! You're a true inspiration.

Unknown dijo...

I have read about you Blog.
Best Wishes

Wandelgroetjes from Belguim/Borgloon

http://blog.seniorennet.be/johnnyenchristiane

Unknown dijo...

This news also reaches Belgium.
Keep up the good work.

Nancy
Brugge

Unknown dijo...

Greetings from Amsterdam. Nice blog! :)

Paul van Druten dijo...

Great! I love it...
Can someone make a shadow blog translated in English?

Cool...

Paul van Druten
www.umbrellasoft.nl

Anónimo dijo...

http://www.pornfreakzzz.com ; great blog. . keep up the good work! http://www.pornfreakzzz.com

Anónimo dijo...

Hello,

Nice website ! Read about it on nu.nl :-)


Best regards,

www.robberthamburg.nl

Anónimo dijo...

Hola nona,
Que bien, usted es un ejemplo para la gente mayor!
No esta hablando de Belgica? Alla se hablan dos idiomas, frances y holandes ;) Aqui en Holanda solamente se habla el holandes o sea que se trata de la provincia Friesland. Que disfrute el internet y que le vaya bien!

. dijo...

Greetings from Holland, Amsterdam!

The country that speaks two languages is Belgium, not Holland.

But Holland is such a small country most people do speak Dutch, English, a bit of German and "une petit pue" French.

I think you are a smart person in like Socrates; who claimed he knew nothing...

Also: WE ARE SOOOOOO JEALOUS OF THE SPANISH WEATHER/CLIMATE... it rains 24-7 here.

Anónimo dijo...

I don't speak spanish so I can't read your Blog, but I think it's terrific that someone who's 95 years old has an own blog!
Good luck with your blog!!

Best Wishes from Holland

Anónimo dijo...

hola abuela! jeje un saludo holandes desde españa, muy bien esta que gente como tu aun se meten en cosas tan modernas como esta, que viva la variedad. por cierto, podria contarnos como fue la guerra civil? es solo una idea . venga saludos, seguid asi.

Unknown dijo...

Good job, nice to see this.
I found this site here : www.nu.nl

greetzzzz

Roel
From holland
Zwolle

Anónimo dijo...

By reading your blogs my Spanish is getting better and better.

Thank you for this beautiful gift.

Anónimo dijo...

Keep up the good work!! greetings from Holland

Anónimo dijo...

I would like to correct you. In your post you say that a Dutch person told you 2 languages are spoken in Holland. That's not true. In Holland we all speak Dutch. However in Belgium, they speak Dutch and French. So maybe you spoke someone from Belgium and that has caused the mistake.

I think its a good thing you use the modern technoligies on your age. I offered my grandparents to help them and learn them how to use the internet, but they think they are to old to learn new stuff, while you are older!

The sister of my grandma lives on the other side of the world, but she has learn to email. Your not the only old person who uses the internet, but still to less elderly people are using it. Internet can make your world bigger. And while a lot of old people can't travel, they can use the internet to speak to strangers and relatives from all over the world.

To bad your blog isn't in english...

Anónimo dijo...

fantastico !

Froukje dijo...

Me gusta mucho leer tus noticias desde Holanda. Puedo practicar mi español y me encanta leer tus experiencias. Espero que pueda escribir muchos años mas!

Anónimo dijo...

Hi,

Cool blog you have.

Could you help me adding games at my blog http://2dgames.eu ;)

Seeya,

Anónimo dijo...

Very nice you've got a blog and so many people like what you write. Good luck, enjoy it!!

Jeroen
(Holland)

Anónimo dijo...

Dear Granny,

Good luck with your blog and greetings from Holland!

Anónimo dijo...

This is great!!! i wish my grandma did something like this.

Good luck with your blog!!!

Anónimo dijo...

Greetings from The Netherlands! I also have read about your blog on www.nu.nl

Anónimo dijo...

Esta blog es muy bueno.

Felicidades y Saludos desde Holanda,

una abuela (55)anos

Unknown dijo...

Querida Senora Amelia,

Le deseo mucha felicidad con su blog, el cual me encanta. Uno de las pocas noticias buenas en este periodo que lei, se trato de usted con su blog. Quisiera ser como usted cuando llege a ser su edad, usando medios de comunicacion cotadianos para entender mejor al mundo alrededor..y gozarlo mejor.

Muchos saludos y que le vaya bien,

Nils

Nils

Anónimo dijo...

I also have also read about your blog on www.nu.nl, keep up the work!

Greetings from Eindhoven, The Netherlands!

Anónimo dijo...

The Dutch only have one language: Dutch (Nederlands), the Belgiums have two official languages: Francais and Nederlands. So the nice Dutch persons you met in Benidorm must have come from Belgium.

Anónimo dijo...

espero que seré si interesado en cosas nuevas como Usted cuando tendré 95 años

una mujer holandese de 64 años

Anónimo dijo...

How wonderful you do these things.
That keeps you up to date.
It is good to see that one can surf in every age .
Greetings and good luck with your site,

Anónimo dijo...

I've read an article about you in our local newspaper called Dagblad de Limburger (Dutch). It even stands on the frontpage!

Anónimo dijo...

On frontpage todays newspaper Dagblad De Limburger, Olanda:

http://mgl.digi-dition.nl/daily/2007/1/16/MGL/VR/1/pagina.php

ERIC SHACKLE dijo...

Greetings from Sydney, Australia. I would like to interview you for the South Korean citizen reporters' journal, OhmyNewsInternational. I have tried to contact you at two email addresses, but both my emails bounced. Please contact eshackle@ozemail.com.au
Best wishes, Eric (aged 87).

Anónimo dijo...

entonces estaban belgas que encuentraba, no hollandeses... en belgica hablamos el frances (40%)y el flamenco(40%) (no el baila). Es verdad que nuestros galletas de Belgica son de los mejores del mundo...

HanZie dijo...

Go oma.
Its traveling around the world.
You rule
NObody is to old to learn anything.

Indeed superGRANNY.


Greetz from Holland. :-D

Anónimo dijo...

Keep up your good work! Good luck!

Bliss dijo...

Abrazo desde Holanda!

Anónimo dijo...

Geweldig om dit te lezen! Ik hoop dat u er nog veel plezier aan beleeft!
Espero puedo escribir muchos mas!

Saludos de Jirnsum (Fryslân, Netherlands),

Richtsje & Koos

patricia dijo...

I like your blog
I love your blog
I like your style
I respect you
I come back!!!!
Best wishes from holland

Anónimo dijo...

Verry interesting to see, you've a weblog! I'm from Holland, and I like to see there's an translation from a word of yours!

Best wishes Hanneke

Anónimo dijo...

Hello Mrs. Maria Amelia,
unbelievable that you at the age of 95 are so interested in the digital world. I'm a computer-specialist at the age of 55 and I like Internet very well.
I can't read Spanish but what I can see on your blog looks fine.
I wish you much more pleaure on the web, a good health an thanks to your grandson who gave you this facility,

John H.

Anónimo dijo...

John H from Holland/The Netherlands

Anónimo dijo...

haha, great to end up from a dutch newssite to a spanish blog! it's a small world and i'm impressed that you keep up with it so well! you rock!
one lil' comment; the country you referred to in your reaction is more likely to be Belgium, where they indeed speak french and dutch. In Holland we generally only speak Dutch and some dialects. But no worries, I'll say it again; I'm impressed!
keep it up! :)

Anónimo dijo...

I misspelled happiness in my previous comment.. Anyways.. Keep up the good work.. i'm currently studying spanish so I might be able to actually understand your blog in a while :)

Anónimo dijo...

Hola,
Soy de Holanda, vivo en Maastricht, en el sur de Holanda.
Usted Blog es muy bien.
Adios

Anónimo dijo...

Ik las u verhaal in het blad Nestor
onze moeder wordt ook 95,probeer haar al jaren aan de computer te krijgen,maar heeft het te druk..... zonder hulp... haar flatje schoon te houden,en dat is haar blogspot die ze niet wil vertellen aan anderen.
Maar vanuit Rotterdam de groetjes
u is een KANJER.

Anónimo dijo...
Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.
Anónimo dijo...
Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.
Anónimo dijo...
Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.
Anónimo dijo...

Escrevo do Brasil e cheguei a seu blog pelo site holandês.

Abraço, Dirk
http://www.zuocekj.com

Anónimo dijo...
Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.
Anónimo dijo...
Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.
Anónimo dijo...
Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.
Anónimo dijo...
Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.
Anónimo dijo...
Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.
Anónimo dijo...
Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.
Anónimo dijo...
Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.
Anónimo dijo...
Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.
Anónimo dijo...
Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.
Anónimo dijo...
Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.
Anónimo dijo...
Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.
Anónimo dijo...
Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.
Anónimo dijo...
Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.
Anónimo dijo...
Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.
Anónimo dijo...
Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.
Anónimo dijo...
Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.
Anónimo dijo...
Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.
Anónimo dijo...
Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.
Anónimo dijo...
Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.
Anónimo dijo...
Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.
«El más antiguo ‹Más antiguo   1 – 200 de 237   Más reciente› El más reciente»