lunes, 12 de febrero de 2007

Magyar Köztársaság - Hungary - Hungría

Blogolnak a magymamák és nagypapák is

Unokája születésnapi ajándékul segített az idős asszonynak megszerkeszteni egy blogot. A nagymama szabad folyást enged gondolatainak, az unoka pedig továbbítja azokat a világhálóra - írta a La Repubblica című olasz napilap. Maria Amelia Spanyolország egyik leghíresebb asszonyává vált. Meghívják a nagy tv-csatornák, blogját havonta 50 ezren olvassák, és százával kapja az e-maileket. Ő ebben a közegben érzi jól magát, újra megjött az életkedve.

A 94 éves svéd Allan Loof zeneszerző blogjára nagy rendszerességgel ír legutóbbi szerzeményeiről és alkotó kedve mintha a régi volna. Donald Crowdis 93 éves kanadai természettudós. Ő sokáig a CBC tv-csatorna tudományos konzulense volt, 25 évig ő koordinálta a természettudományi múzeumok tevékenységét, majd igazgatója lett az egyik legnevesebbnek. Számítógépe ugyan nincs, de szomszédja szívesen rendelkezésére bocsátja naplója megírásához a sajátját. Loof ír a sajtószabadságról, az öregedésről, az új évezredről, a modern szexualitásról. "A termeszek ismereteket, bölcsességeket tanultak és tanulnak az idősebbektől, így közvetítik az információkat nemzedékeken át. De vajon a mai emberi társadalom, amely mindent olyan gyorsan felfal, ad-e még lehetőséget az öregek hangjának meghallgatására?" - kérdezi blogjában.

Ray White 93 éves amerikai, Tennessee állambeli kertész. Paradicsomot termel. Blogján a legkülönfélébb gondolatok kifejtése mellett tanácsokat ad kedvenc növénye kezeléséről. És hatalmas az öröme, amikor a szezonban százával kérik ki az emberek a véleményét. A hálónak köszönhetően kapcsolatban tud maradni a világgal, amely nem hallja meg az öregek hangját, természetesen kivéve az interneten.

http://www.origo.hu/techbazis/internet/20070212nagyi.html

5 comentarios:

Anónimo dijo...

Enguedello, de Perez Pallare


Xeitosa camariñana
mans florecidas de lilios:
bule
bule
panilleira
enguedando nos fios
mentras un romance cantan
teus
dedos
antr-os
panillos


Camariñas
Camariñas
o rei quixo mercar,
por mor
dunhos
ollos
mouros
que foron a enguedellar.

Anónimo dijo...

hasta en hungria ya es famosa! asi da gusto..siga asi! muchas felicidades!

bkñs

Anónimo dijo...

FELICIDADES, MI MADRE TENDRIA SU EDAD. UN BESO MUY FUERTTE Y UN IDEAL RAMO DE FLORES

Demy dijo...

GRATULALOK, csak igy tovabb! :)

Shak Olreal dijo...

To Hungary in celebrities is! Gusto da so .. Keep it up! Congratulations!
WOW ItemsWOW GearBuy WOW ItemsCheap WOW ItemsWOW Items GoldCheap Tera Gold Tera GoldTera Power LevelingTera AccountTera Items